Živila, alergeni

28. januarja, 2021 0 Comments

V naši kuhinji uporabljamo živila, ki nekaterim od vas povzročajo težave in so zato ALERGENI.

1. Žita in proizvodi, ki vsebujejo gluten: pšenice

2. Raki in proizvodi iz njih

3. Jajca in proizvodi iz njih

4. Ribe in proizvodi iz njih

5. Arašidi in proizvodi iz njih

6. Soja in proizvodi iz njih

7. Mleko in mlečni proizvodi, ki lahko vsebujejo laktozo

8. Oreški MADELJ,LEŠNIK,OREH,INDIJSKI OREŠČEK,PISTACIJA,MAKADAMIJA in proizvodi iz njih

9. Listna zelena in proizvodi iz nje

10. Gorčično seme in proizvodi iz njega

11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega

12. Žveplov dioksid in sulfiti

V KONCENTRACIJI VEČ KOT 100MG/KG ALI 10 MG/L, IZRAŽENI KOT SO2

13. Volčji bob NE UPORABLJAMO

14. Mehkužci in proizvodi iz njih


To pomeni, da jih lahko vse naše jedi tudi vsebujejo kot delčke (v sledovih) ali kot sestavni del živila. Vse, ki imate kakršne koli težave z zgoraj omenjenimi živili, prosimo, da se posvetujete z našim osebjem.